Millainen mies oli Gösta Sundqvist, Leevi and The Leavings -yhtyeen sielu ja yksi Suomen tunnetuimmista lauluntekijöistä?
Syksyllä 2006 ilmestynyt kirja Cyrano ja hullu koira on tarina kaveruudesta Göstan kanssa 1970-luvulla ennen kuin mies vetäytyi luomiensa hahmojen taakse.


TILAA NYT!
Kovakantinen, 196 sivua
Runsaasti ennen julkaisemattomia kuvia!


Muistelmateos kertoo Göstasta ihmisenä ja kaverina, hänen musiikillisesta ja kulttuurisesta taustastaan mutta myös nuorten kavereiden bänditouhuista, ystävyydestä poikkeuksellisen lahjakkaan kaverin kanssa, suurista suunnitelmista ja unelmista, parista ensimmäisestä Leavings-vuodesta sekä siitä, mitä kaikesta myöhemmin seurasi.

Kirjan kirjoittaja soitti 1970-luvun alkupuolella bassokitaraa Göstan vetämissä yhtyeissä ja suunnitteli satojen päivien ja öiden ajan tulevaisuutta noille yhtyeille, kirjoitti muiden lehtitöidensä ohella nuortenlehti Help!:iin, teki kaikkien aikojen ensimmäisen lehtijutun Leavingseistä Ilta-Sanomiin ja kuvasi paitsi pari levykantta myös runsaasti muun muassa nuottikirjoissa käytettyä Leavings-kuvamateriaalia.

Mutta ennen kaikkea kirjoittaja kävi pitkin 1970-lukua loputtomia keskusteluja Göstan kanssa, vaihtoi ajatuksia musiikista, kirjallisuudesta, luovuudesta, tytöistä, musiikkimaailman valloittamisesta, filosofioista, uskonasioista... ja ties mistä.
Vaikka kirjoittaja ja Gösta myöhempinä vuosikymmeninä tapasivat enää hyvin harvoin, tämä kirja valottaa omalta osaltaan lauluntekijän elämää loppuun asti.

Kirjoittaja
Muistelmateoksen kirjoittaja Juha Partanen on syntynyt Kustaa Adolfin päivänä 1956 Helsingissä ja päättänyt, että teos julkaistaan viimeistään hänen 50-vuotispäivänään. Partanen on asunut pääosan elämästään kirjan tapahtumapaikoilla Lauttasaaressa, Tapiolassa ja Haukilahdessa – nykyäänkin vain muutaman askeleen päässä sieltä, mistä teoksen tarina alkaa.

Vuonna 2005 valtiotieteiden kandidaatiksi valmistunut kirjoittaja on toiminut muun muassa Ylioppilaslehden, Moottori-lehden ja Pääkaupunkiseudun Talousuutisten päätoimittajana, toimittajana MTV3:n Kymmenen uutisissa, Uuden Suomen uutispäällikkönä sekä kulttuuritoimituksen ja sunnuntai-lehden vetäjänä.

Mediakasvo JPA Oy toimii Cyrano ja hullu koira –teoksen kustantajana ja kirjakauppojen ohella kirjan voi tilata näiden nettisivujen kautta.

Viimeksi Juha Partanen on toiminut autoalan teknistä tukkukauppaa harjoittavan ja konsernitasolla 70 miljoonan euron liikevaihtoa tekevän espoolaisen Atoy Oy:n markkinointijohtajana ja viestintätoimisto Taitomyllyn asiakkuusjohtajana.

Gösta ja huilu olivat erottamaton yhdistelmä 1970-luvun alkupuolella. Kuva otettu kirjoittajan kotipihalla Tapiolassa juhannuksen 1972 aikoihin.
Yksi harvoista bänditouhujen ulkopuolella otetuista kuvista Göstasta ja kirjan kirjoittajasta Meilahden laskettelumäellä heinäkuussa 1973. Kuvassa myös Göstan isosiskon paras kaveri Jani.